Biz Geleceğiz Projesi Kapsamında Çocuk İzlem Merkezi Yararına Düzenlediğimiz İftar Programını Gerçekleştirdik.

Sn. Emine Erdoğan Hanımefendinin teşrifleriyle, Biz Geleceğiz Projesi Kapsamında Çocuk İzlem Merkezi yararına düzenlediğimiz iftar programını İstanbul Ataşehir Sheraton Otel’de gerçekleştirdik. 04.06.2018

Biz Geleceğiz Projesi Kapsamında Çocuk İzlem Merkezi Yararına Düzenlediğimiz İftar Programını Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin teşrifleri ile gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya eşlik etti. Program kapsamında TOGEMDER üyeleri ve destekçilerimizle bir araya gelen Emine Erdoğan, burada vatandaşlarla sohbet etti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Emine Erdoğan ve TOGEMDER üyeleri ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı.

İftarın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Togemder Yön. Kur. Başkanı Saadet Gülbaran “Bugünkü birlikteliğimizin hepimiz için çok önemli olduğuna inanıyorum. Sizlerle, ramazan ayının hazzını ve manevi atmosferini paylaşabildiğimiz için son derece mutluyum.Doğru ve anlamlı hedefler yolunda tek yürek olabilmek adına ellerimizi birleştirebilmek için bir aradayız.” dedi.

Konuşmasının devamında, “Çocuk ihmal ve istismarı yıllardır toplumumuzu içten içe kemirmekte. İhmal veya istismara uğramış her bir çocuk yarınların kayıp, sorunlu bir yetişkin adayıdır. Milletimizin hiçbir ferdini buna kurban edemeyiz, etmemeliyiz. Çocuk ve ailesinin yaşadığı travma bir kartopu misali büyüyerek toplumun kucağına düşüyor ve sadece düştüğü yeri yakmıyor, tüm toplumda infiale yol açıyor. İşte bu düşüncelerle hazırladığımız projemizin iki hedefi var. 1) Çocukların ihmal ve istismarının önüne geçmek amacıyla eğitim faaliyetlerinde bulunmak.. 2) İstismara uğramış çocukların adli, tıbbi takipleri ve rehabilitasyonu amacıyla çocuk izlem merkezi inşa etmek ve hayata geçirmek” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
, "Çocukların ihmal ve istismardan korunması noktasında hükümet olarak Sayın Cumhurbaşkanımız'ın liderliğinde sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz. Çocuk istismarında en önemli olan istismarın tamamen önlenmesidir. Bunun için bakanlık olarak sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle koruyucu ve önleyici hizmetlere büyük önem veriyoruz." dedi.

İftar yemeğinde konuşan Kaya, "Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklarımızın yüzündeki her tebessüm bu ülkenin umudu. Bu umudu hep birlikte yaşatmaya, çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Çocuklarımız istikbalimizin teminatıdır. Çocuklarımız için verilen her emeği, her çabayı yürekten destekliyorum." ifadelerini kullandı.

“Emine Erdoğan; Çocukların güven içinde yaşayacakları bir dünya inşa etmek en temel vazifemizdir.”

Emine Erdoğan Hanımefendi, programda yaptığı konuşmada, “Çocukların güven içinde yaşayacağı bir dünya inşa etmek, en temel vazifemizdir. Çocuklarımızı psiko-sosyal ve fizyolojik açıdan en iyi şekilde yetiştiremiyorsak, hayatın çok önemli bir tarafını ıskalıyoruz demektir” dedi.

Emine Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, eğitim faaliyetlerinin tek başına devletin üstlenebileceği bir iş olmadığını belirterek, gerek medeniyetimizde, gerekse modern toplumlarda vakıfların her zaman eğitimin bir parçası olduğuna işaret etti. Çocuklar söz konusu olduğunda yapılacakların sonu olmadığını ifade eden Emine Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının bu tür faaliyetlerinin desteklenmesinin önemine değindi. Konuşmasının devamında, Çocuk İzleme Merkezi’nin istismara uğramış çocuklarla ilgileneceğinin altını çizen Erdoğan, “Çocukların güven içinde yaşayacağı bir dünya inşa etmek, en temel vazifemizdir. Çocuklarımızı psiko-sosyal ve fizyolojik açıdan en iyi şekilde yetiştiremiyorsak, hayatın çok önemli bir tarafını ıskalıyoruz demektir” şeklinde konuştu.

“Aile, Toplumsal Yapının En Sağlam Kalesi Olmalıdır”

Emine Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “İstismara uğramış çocukların yaralarını sarmak kadar, istismarın kapısını aralayan şartları ortadan kaldırmak da önemlidir. Çocuklarımıza gerektiğinde ‘hayır’ diyebilmeyi öğretmeliyiz. Ama daha önemlisi, çocuklar için en güvenli yer olan aileyi gözümüz gibi korumalıyız. Aile, toplumsal yapının en sağlam kalesi olmalıdır. Onu layıkıyla korumak, birçok riski bertaraf etmek demektir. Ailenin olduğu yerde en zehirli niyetler, eylemler dahi nispeten zararsız kalır. İdeal olan, çocukların kendi aile ortamında huzur içinde yetişmesidir. Fakat bunun mümkün olmadığı durumlarda ise, koruyucu aile ve sevgi evleri en güzel çözümdür.’

Ramazan günlerinin bu tür hayırlı vakıf faaliyetlerinin desteklenmesi adına önemli bir infak vesilesi olduğu söyleyen Emine Erdoğan, “Sevdiklerinizden infak etmedikçe iyilerden olamazsınız ayeti, infak medeniyetinin temelini oluşturur. Mü’min, yoksulları, ihtiyaç sahiplerini görüp gözeten bir merhamet bulutu olmalı, yardımlarını onlara yağdırmalıdır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da hazır bulunduğu program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.