Hayriye Gülbaran Okul Öncesi Eğitim Birimi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Siirt'te annesi Hayriye Gülbaran'ın adını taşıyan okul öncesi eğitim biriminin açılışını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Üsküdar’da kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), Siirt’de açtığı anaokulu ile 2012-2014 yılında Hedef 500 olarak belirlediği anasınıfı sayısına gün geçtikçe yaklaşıyor.

Siirt'te Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) ‘in “Anasınıfsız Okul Kalmasın” Projesi “Hedef 500 “ Kampanyası kapsamında hayırsever Özen Kuzu tarafından yaptırılan ve Emine Erdoğan'ın annesi Hayriye Gülbaran'ın adı verilen okul öncesi eğitim biriminin açılışı yapıldı. Açılış törenine Emine Erdoğan’ın yanı sıra kızı Sümeyye Erdoğan, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve Eşi Hasan Gülbaran, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağışın eşi Beyhan Bağış, Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın Eşi Arzu Aydın, Hayırsever Özen Kuzu, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu ve Aydınlar(Tillo) Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu katıldı.

Siirt,Yeni Mahalle 18 Mart İlkokulunun bahçesinde yapılan açılışa gelen Emine Erdoğan'a öğrenciler ve kadınlar sevgi gösterisinde bulundu. Minik çocuklar tarafından karşılanan Emine Erdoğan'a bazı kadınlar ve genç kızlarda çiçek verdi. Emine Erdoğan yaptığı konuşmada TOGEMDER’e katkı yapan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Erdoğan "Son derece güzel ve samimi niyetlerle yola çıkan TOGEMDER, bugün sınırları aşarak, gücü yettiğince deyince her haneye, her yoksula, her çocuğa ulaşmaya çalışmaktadır. Kuruluşunda ve sonraki her aşamasında bizzat içinde bulunduğum, yakından takip ettiğim TOGEMDER’in, bu seviyelere gelmiş olmasından çok büyük bir mutluluk duyuyor, çalışmalara katkı sağlayan bütün kardeşlerimle de iftihar ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Hayriye Gülbaran Okul Öncesi Eğitim Biriminin Yapımında emeği geçen TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran’a ve Hayırsever Özen Kuzu’ya Emine Erdoğan tarafından plaketleri takdim edildi ve beraberindekilerle birlikte anaokulu açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan sonra sınıfları gezen Emine Erdoğan’ı minik öğrenciler sınıflarında annesi Hayriye Gülbaran’ın fotoğrafıyla karşıladı. Emine Erdoğan’ın bu tablo karşısında gözyaşlarına engel olamadı. Öğrencilere çeşitli hediye dağıtan Emine Erdoğan annesinin adını taşıyan okulun Siirt’e hayırlı olmasını dileyerek okuldan ayrıldı.