Togemder avcılar

Anasınıfsız Okul Kalmasın” projesi kapsamında yurt çapında yüzlerce anaokulunu minik öğrencilerle buluşturan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kurulan TOGEMDER aracılığıyla Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Avcılar’a yeni bir okul öncesi eğitim birimi kazandırdı. Erdoğan Demirören’inkardeşi Ahmet Ergin Demirören’in adını taşıyan okul öncesi eğitim biriminin açılışı dün gerçekleştirilen törenle yapıldı. Açılışa, aralarında AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti İstanbul milletvekili Tülay Dalyan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in eşi Neval Güler, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü, Avcılar İlçe Milli EğitimMüdürvekili Mustafa Güçlü, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in eşi Tülin Demirören, gelini Reyhan Demirören, kardeşi Ahmet Ergin Demirören ve eşi Esin Demirören’le oğulları Erdoğan Demirerön’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul’da 26 okul
Açılışta söz alan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Demirören ailesinin eğitim konusunda taşıdığı hassasiyeti takdir ettiğini belirterek, “Sayın Erdoğan Demirören bugüne kadar KütahyaMardinAmasya’da 1’er, Bursa’da 3 adet okul yaptırdı. İstanbul’da yaptırdığı okulların sayısı 26’ya ulaştı. Toplam 95 anasınıfı yaptırarak büyük destekçilerimizden biri oldu. Kuruluşumuzdan bu yana hep yanımızdalardı, bize güç kazandırdılar. Hayırsevelerden aldığımız güç ve destek ile bizler çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okul öncesi eğitimi alan bir çocuk sevgiyi, şefkati, iyiyi ve kötüyü, kendine ve topluma faydalı olmaya dair bütün güzel davranışları kazanır. Çıktığımız bu yolda hayırseverlerimiz sayesinde yurdun dört bir yanında okullar açtık. Kuzeyden güneye, doğudan batıya tam 495 tane anasınıfı açtık. Hedefimiz bu yıl 500 anasınıfına ulaşmak. Bu yıl bitmeden bu sayıya ulaşacağımızı ümit ediyoruz” dedi.

‘Çılgın nesil istiyoruz’
Törende söz alan Bakan Bağış da İstanbul’a bir eğitim kurumu daha kazandıran Demirören ailesine şükranlarını ileterekşunları söyledi: “Eğitim bizim en önemsediğimiz konu ve üzerine düşmemiz gereken bir kavram. 1923’den 2002’ye kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük payıMilli Savunma Bakanlığı’na aitti. Son 12 yıldır artık en büyük bütçemiz Milli Eğitim Bakanlığı’nın. Bugün Türkiye’de hizmet veren okullarımız, dersliklerimiz son 11 yılın eseridir. Bu okulların hepsi devletin imkanlarıyla yapılan eğitim yuvaları değil, Demirören ailesi gibi bu ülkenin hayırseverinsanları tarafından yapılan okullarıdır. Artık dünyada bir ilki gerçekleştirmek üzere Fatih projesini ortaya koyduk. Fatih projesi sadece bir elektronik kitap meselesi değildir. Bu proje ile çocuklarımız artık dünya ile barışık hale gelecek, dünyayı yakından takip eden çok farklı bir nesil olacak. Ezberci nesil anlayışını ortadan kaldırıyoruz. Çocuklara her sabah zorla ezberletilip soğukta ayakta dikilerek söylenen andlarla bir yere varılmaz. Biz düşünen, bilgiye dayalı, sorgulayan, çılgın bir nesil istiyoruz.
Vizyoner yeni bir nesil arzu ediyoruz. Bu süreçte TOGEM’in muazzam desteğini gördük. Gecelerini gündüzlere katarak, hayırseverleri bir araya getirerek birçok eğitim kurumu kazandırdılar. Sadece Demirören ailesi 96 kurum kazandırdı. Bu hayır ve hesanatların mutlakageri dönüşü olacaktır.” Aşılış töreninin ardından Demirören ailesi ve Bakan Bağış, okulu gezerek çocuklara oyuncak ve kıyafet dağıttı.