NURTEN YILDIRIM SANCAK ANAOKULU ACILDI

Daha alınacak çok yolumuz var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın desteğiyle kurulduktan sonra Türkiye’nin her yerine anaokulu yapmak için çalışmalarını hızlandıran TOGEMDER, 2 yıl önce hedef  500 projesi için harekete geçmişti.

2 yıl içinde hızlanan bağışlar sonunda 485  ana sınıfına kavuştu. İşadamı Ethem Sancak’ın eşi Nurten Yıldırım Sancak adına Ümraniye’de yaptırdığı  Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu’nun açılışı dün gerçekleşti. Törene Emine Erdoğan, Ethem Sancak ve eşinin yanı sıra sanatçı Ebru Gündeş ve eşi Reza Zarrab da katıldı.

Eğitim seferberliği yaşıyoruz’
Açılış töreninde konuşan Emine Erdoğan, büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Ümraniye’de 8 derslikten oluşan Nurten Yıldırım Sancak Anaokulumuz, 160 çocuğumuzu dahaokul öncesi eğitime kazandırmış oldu. Bu anaokulumuz, 160 çocuğumuzun daha hayata akranlarıyla eşit koşullarda başlamasını sağladı. Anaokulumuzun açılışında emeği geçen TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Milli Eğitim Bakanımıza ve desteği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu okulu İstanbul’a Ümraniyeli yavrularımıza kazandıran Ethem Sancak ve eşi Nurten Yıldırım Sancak’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

‘Okullaşma oranı % 64’
Okulda öğrenim görecek çocuklara ve öğretmenlere başarılar dilediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
“Okul öncesi eğitimin öneminin farkına varan ülkeler çok hızlı bir şekilde bu döneme yatırımyapıyorlar. Çünkü eğitimin bu ilk basamağına yapılan yatırımların toplumlara getirisi çok yükseklerde seyrediyor. Birçok Avrupa ülkesinde okul öncesi eğitimin gelişmesi ve yaygınlaşması 1960’lı, 70’li yıllarda gerçekleşmiştir. Bugünse çoğu Avrupa ülkesinde okullaşma oranı yüzde 80’lerin üzerindedir. Ülkemizde ise bu yöndeki çabalar, son 11 yıldır bir seferberlik ruhuyla sürdürülüyor. Böyle olduğu için 2002 yılında yüzde 12 olan okullaşma oranı bugün yüzde 64’e yükseldi. Bu sonuç bizleri mutlu etmekle birlikte, daha alınacak çok yolumuzun olduğunu belirtmeliyim.”
Açılış konuşmalarının ardından Emine Erdoğan, okulun yapılmasına katkı sağlayan Nurten Yıldırım Sancak, Ethem Sancak, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a plaket verdi. Gülbaran da Emine Erdoğan’a vazo hediye etti.