Antalya-Manavgat MNG Okul Öncesi Eğitim Birimi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Üsküdar’da kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), Antalya-Manavgat’da açtığı anaokulu ile 2012-2014 yılında Hedef 500 olarak belirlediği anasınıfı sayısına gün geçtikçe yaklaşıyor.

Antalya-Manavgat'da Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) ‘in “Anasınıfsız Okul Kalmasın” Projesi “Hedef 500 “ Kampanyası kapsamında hayırsever MNG HOLDİNG A.Ş Mehmet Nazif Günal tarafından yaptırılan MNG okul öncesi eğitim biriminin açılışı yapıldı. Açılış törenine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve Eşi Hasan Gülbaran, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu,Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri GÜLAY, TOGEMDER Hayırseveri Ets Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Ersoy, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu katıldı.

Manavgat Atatürk İlköğretim okulunun bahçesinde yapılan açılışta konuşan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 3 yılda 90 okulun protokolünü yaptıklarını söyledi. Antalya'nın hayırseverlikte Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Dr. Altıparmak, "Bugüne kadar 37 anaokulu hizmete açtık. Kampanyamıza en büyük destek sağlayan ilçelerin başında Manavgat geliyor. Manavgatlı işadamları buna büyük destek verdi. Manavgatlı hayırsever iş adamlarına katkılarını sürdürmeleri çağrısında buluyorum, TOGEMDER’e ve Hayırsever Mehmet Nazif Günal’a Antalyamıza kazandırdıkları okul öncesi eğitim birimi için teşekkür ediyorum," dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’da yaptığı konuşmada, böyle bir eğitim kurumunun yapımına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ise 7 yıldır sürdürdükleri "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinde 430 anasınıfı, 2 spor kompleksi ve bir otistik çocuklar eğitim kompleksini eğitim sistemine kazandırdıklarını anlattı. Gülbaran, hizmete açılan anaokulunda 150 öğrencinin eğitim alacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak hayırseverlere onur belgelerini ve plaketlerini verdi.MNG Okul Öncesi Eğitim Biriminin açılış kurdelesini kesen Vali Altıparmak ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Vali Ahmet Altıparmak ve TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran daha sonra okul bahçesinde fidan dikti.