ZONGULDAK GÜLTEKİN GÜREL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM BİRİMİ

-Zonguldak'ta 'ana sınıfsız okul kalmasın' projesi kapsamında 3 derslikli ana sınıfı hizmete açıldıZonguldak’ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından 2005'de kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) 'Ana Sınıfsız Okul Kalmas.

Zonguldak’ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından 2005'de kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) 'Ana Sınıfsız Okul Kalmasın' projesi kapsamında 3 derslikli ana sınıfı hizmete açıldı.

Hayırsever işadamı Gürcan GÜREL tarafından Zonguldak Köksal Toptan İlkokulu bünyesinde yaptırılan 3 derslikli okul öncesi eğitim kurumunun açılış törenine, Vali Vekili Ahmet Mailoğlu’nun yanı sıra dernek başkanı Saadet GÜLBARAN, Zonguldak belediye başkanı ,ilçe kaymakamları ,daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Zonguldak Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, hayırsever Gürcan Gürel ile TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran'a plaket takdim etti. Daha sonra okulun bahçesinde yapımı tamamlanan Gültekin Gürel Okul Öncesi Eğitim Biriminin açılışı gerçekleştirildi.

Amaçlarının maddi imkansızlık ve bulunduğu bölgede ana sınıfı olmayan çocuklara ücretsiz okul öncesi eğitim hizmeti sunmak olduğunu belirten TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, “İstanbul'da başladığımız bu projeyi tüm ülkeye yaydık. Bugün için ülke çapında 490 ana sınıfımız var. Geçen yıl, 2 yıl içinde tüm ülke çapında kuruluşuna aracılık edeceğimiz sınıfların sayısını 2014 yılının sonuna kadar 500'e tamamlayacağımıza söz vermiştik. 2013 yılı bitmeden verdiğimiz sayının üzerine çıktık.” dedi.

Kurdele kesiminden sonra sınıflar gezilerek öğrencilere hediyeleri dağıtıldı