‘Üsküdar’dan yola çıktık tüm Türkiye’ye ulaştık’

TOGEMDER, 500 hedefle çıktıkları yolda 707 okul öncesi eğitim birimine ulaştı. TOGEMDER’in kurucusu Emine Erdoğan, “O mütevazı hedefleri aştık. Üsküdar için yola çıkmıştık. Bugün tüm Türkiye’ye ulaştık” dedi.

Okul öncesi eğitime dikkat çekmek, çocukların zihinsel, bedensel ve duygusal gelişimlerini en üst düzeye çıkartmak amacıyla 7 yıldır hayırseverler ve Milli Eğitim ile çalışan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin (TOGEMDER) ‘Erken Tanı, Erken Hayat’ isimli yeni projesinin tanıtımı ve plaket töreni, Shangri-La Bosphorus Oteli’nde dün düzenlenen bağış yemeğinde yapıldı. Toplantıda konuşan Emine Erdoğan, derneğin hizmetlerinin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlerle engelli çocuklara destek olan hayırseverlere teşekkür etti.

Bundan 8 yıl önce yola çıkarken emekleri, insanların gönüllerinden kopan hayırları ve dualarıyla bu kutlu yolculuğa destek verdiklerini belirten Erdoğan şunları söyledi: “Son derece mütevazı hedeflerimiz vardı. Bir tek kişinin elinden tutsak, bir gönüle ışık olsak, bir aile için umut olsak, kendimizi başarılı kabul edecektik.

Ancak Allah’a hamdolsun, o mütevazı hedefleri aştık. Üsküdar’dan ve Üsküdar için yola çıkmıştık. Bugün tüm Türkiye’ye ulaştık. 2011 yılında, TOGEMDER’in açtığı anasınıfı sayısı 250’ydi. 2014 için 500’e ulaşma hedefini önümüze koymuştuk. Şu anda ise 707 anaokulu sayısına ulaşarak 2014 sonu hedefini 1 yıl öncesinden 207 anaokulu fazlasıyla aşmış olduk.”

"Yavrularımızın elinden tutalım"

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran da konuşmasında "8 yıllık maratonumuzun bilançosunu sunmak ve yeni hedeflere yelken açmak için desteğinizi istemeye geldik" dedi.
Derneğin "Geleceğe Annemle Yürüyoruz" projesinin ise maddi sıkıntıları olan kadınlara ileride iş imkanı yaratacak eğitim olanakları sunarken çocuklarının da kreşlerdeki bakımının sağlandığını belirten Gülbaran, şimdi ise "Erken Tanı Erken Hayat" projesini başlattıklarını söyledi.
Gülbaran, "Yavrularımızın eğitimi konusuna da kayıtsız kalmamamız gerektiği inancındayız. Onların en temel ihtiyaçları özel eğitim alabilecekleri okullardır. Hep birlikte bu yavrularımızın ellerinden tutalım. Bu projede de yanımızda olacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

- Bağışlar ve ödül töreni

Yemekten sonra özel eğitim okullarının yapılması için projeye destek veren Ebru Gündeş ve eşi Reza Zarrab, iş adamı Erdoğan Demirören, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve eşi Zehra Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ve eşi Fulya Terim'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli sahneye çağrılarak, toplu fotoğraf çekildi.
"Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamında yürütülen "Hedef 500 Anasınıfı" kampanyasına destek veren aralarında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ve eşi Tuğba Belözoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişiye plaketleri Emine Erdoğan tarafından verildi.