MEHMET BÜYÜK EKŞİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM BİRİMİ AÇILDI

MEHMET BÜYÜK EKŞİ KULÖNCESİ EĞİTİM BİRİMİ AÇILIŞI YAPILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), Hayırsever Zehra ve Mehmet Büyükekşi tarafından yaptırılan Okul Öncesi Eğitim Birimi ile minik yüreklere dokunmaya devam ediyor.

İstanbul-Başakşehir’de Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) ‘in “Anasınıfsız Okul Kalmasın” Projesi kapsamında hayırsever Zehra ve Mehmet Büyükekşi Çifti tarafından yaptırılan İstanbul-Başakşehir Mehmet Büyükekşi okul öncesi eğitim birimlerinin açılışı yapıldı. Açılış törenlerine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Hayırseverler Zehra ve Mehmet Büyükekşi, Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İlçe Protokolü Katıldı.

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran yaptığı konuşmada " TOGEMDER olarak değerli hayırseverlerimiz sayesinde inançla çıktığımız yolda azimle ilerliyoruz ,Ülkemizin dört bir yanında okullarımız var. Bugün bunlara bir yenisini daha katmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sayın Zehra ve Mehmet Büyükekşi Çiftine yaptıkları ve yapacakları tüm hayırlardan dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca Zehra ve Mehmet Büyükekşi çiftinin Ümraniye de yaptıracağı 12 derslikli özel eğitim Anaokulu’nun müjdesinide buradan veriyorum” Dedi.

Hayırsever Zehra Büyükekşi Yaptığı Konuşma’da “Bu hayırı gerçekleştirmemize vesile olan TOGEMDER’e ve Değerli Başkanı Saadet Gülbaran hanımefendiye teşekkür ediyorum, eşim buraya gelene kadar okulun kendi adını taşıdığını bilmiyordu kendisine doğum günü olduğu için sürpriz yapmak istedim. Anaokulu’nun başakşehir ilçesine hayırlı olmasını temenni ediyorum ”dedi.

Hayırsever Mehmet Büyükekşi İse “Eşimin yaptığı sürpriz’den dolayı çok mutlu oldum,böyle güzel bir hayır işinin içinde bulunmaktan gurur duyuyorum.Bizleri bugün yalnız bırakmayan değerli protokol’e ve dostlarıma teşekkür ediyorum. ”dedi.

Son olarak konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “ Başakşehir’e böylesi güzel eğitim kurumları kazandırılmasına öncü olan TOGEMDER’e ve Başkanı Saadet Gülbaran’a,Hayırseverler Zehra ve Mehmet Büyükekşi’ye teşekkürlerimi sunuyorum,İstanbul’a hayırseverlerimiz tarafından böyle güzel yatırımların artarak devam etmesini diliyorum,Açılışını yaptığımız anaokullarının hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran’a,Hayırseverler Zehra ve Mehmet Büyükekşi çiftine Plaketlerini Takdim etti. Plaket töreninin ardından anaokullarının açılış kurdelesini kesen protokol,sınıfları gezerek minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Minik öğrenciler doğum günü olan Mehmet Büyükekşi’ye sürpriz doğum günü yaparak duygulu anlar yaşattı.