ERZURUMA 4 YENİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM BİRİMİ

TOGEMDER DEN ERZURUMA 4 YENİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM BİRİMİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’hanımefendinin himayelerinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), Hayırseverler İbrahim Hakkı Kubilay ve Mahmure Kaya tarafından yaptırılan Okul Öncesi Eğitim Birimi ile minik yüreklere dokunmaya devam ediyor.

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER)  “Anasınıfsız Okul Kalmasın” Projesi kapsamında hayırsever İbrahim Hakkı Kubilay ve Mahmure Kaya tarafından yaptırılan Erzurum un Yakutiye ve Palandökende ilçelerinde 4 okul öncesi eğitim birimi açılışı yapıldı. Yakutiye  ilçesinde deki mareşal Fevzi çakmak i.o bahçesinde bulunan Tuzculu Hafız Akif Hoca ve Evren Paşa İ.O Bahçesinde bulunan Tuzculu Hafız Mehmet Hoca  ,Palandöken ilçesinde bulunan Barbaros Hayrettin Paşa i.o bahçesinde bulunan Rahime kaya ve Recep Birsin Özen Özel eğitim uygulama okulu bahçesinde bulunan Türkan KUBİLAY   Okul öncesi eğitim birimlerinin Açılış törenlerine Erzurum vali vekili Abdurahman İÇYER, Milli eğitim müsteşarı Yusuf TEKİN, Erzurum büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, Togemder Başkanı Saadet GÜLBARAN, il Milli Eğitim Müdürü Yüksel ARSLAN, , Hayırseverler Mahmure KAYA, İbrahim Hakkı Kubilay’ın oğlu Cihangir KUBİLAY, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve il Protokolü Katıldı.

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran yaptığı konuşmada " TOGEMDER başkanı olarak gururla söylüyorum ,ülkenin dört bir yanından kuzey ,güney ,doğu batı ayırt etmeksizin bu sayının çok üzerine çıktık .Elbette biz sadece bir aracıyız biz sadece yardım etmek isteyen elleri bize yardım edin eller ile buluşturan bir köprüyüz .Bu sayı siz değerli hayır severlerimizin başarısıdır.Sizlere müteşekkiriz  sağulun  Varollun.Sayın İbrahim Hakkı KUBİLAY  beyefendi ve Mahmure KAYA hanımefendi TOGEM kurulduğundan beri bizler ile birlikte olmuş ,bize destek vermişlerdir.Erzurum’a 4 okul öncesi eğitim birimi kazandırmışlardır.kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum    ” Dedi.

Hayırsever Hayırsever Mamure Kaya yapmış olduğu konuşmada da “Bu hayırı gerçekleştirmemize vesile olan TOGEMDER’e ve Değerli Başkanı Saadet Gülbaran hanımefendiye teşekkür ediyorum memleketimize yaptırmış olduğumuz bu okulların hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum babasının da rahatsızlığından dolayı programa katılamadığını kendisinin Erzurum belediyesinde 30 yıllık memuriyet hayatının olduğunu ve bunun son 10 yılınında başkan yardımcılığı ve danışmankığı ile geçtiğini söyledi.  Ayrıca İbrahim Hakkı Beyin adınada göndermiş olduğu notu okuyan Mahmure Kaya hayatının bu mutlu gününe teşrif ederek onurlandıran herkese selam ve sevgilerini gönderdiğini ayrıca atalarının kendine bıraktığı bu mirastan dolayı onları rahmet ile andığını  ”söyledi.

Konuşmaların ardından Erzurum Vali vekili Abdurahman İÇYER, TOGEMDER Başkanı Saadet Gül baran’a, Milli eğitim müsteşarı Yusuf TEKİN Hayırseverler İbrahim Hakkı KUBİLAYA adına oğlu Cihangir KUBİLAYA Erzurum Büyükşehir Belediye başkanı hayırsever Mahmure KAYA ya Plaketlerini Takdim etti. Plaket töreninin ardından anaokullarının açılış kurdelesini kesen protokol, sınıfları gezerek minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Yakut iyedeki programın ardından diğer üç okulöncesi eğitim birimi ziyaret edilerek çocuklara hediye dağıtımı yapıldı.