TOGEMDER AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ
Hijyen standartlarındaki artış ile çocukların hastalık seviyelerin düşürülmesi ve okullardaki devam durumunun yükseltilesi.

TOGEMDER AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ

Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek Projesinde proje  ortağı Avrupa Eğitim vakfı iştirakçilerise İstanbul ve Siirt İl millieğitim Müdürlükeri olarak belirlenmiş olup  başlama Tarihi 15 Eylül olarak açıklanmıştır.

Toplam 9 ay Sürecek Olan Projenin hedefi ise ;

Anaokullarında hijyenik ortamlar sağlanması ,yapılan değişiklikler ve bilgilendirme seminerleri ile hijyen koşullarındaki artış sonucu okullarda ne denli etkili olunduğunun takip edilip bir rol model sınıf ortaya çıkarılması ve proje sonunda bu sınıflardan 1 adet İstanbul,1 adet Siirt de olmak üzere iki örnek sınıf elde edilmesinin sağlanması olarak belirlenmiştir . Ayrıca hijyen standartlarındaki artış ile çocukların hastalık seviyelerin düşürülmesi ve okullardaki devam durumunun yükseltilesi ile birlikte öğrencinin başarı seviyesindeki artışlar olarak da düşülmektedir.