TOGEM-DER’DEN BİR EĞİTİM BİRİMİ DE ÇANAKÇI’YA

TOGEM-DER OKUL ÖNCESİ EĞİTİM BİRİMİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

TOGEM-DER’DEN BİR EĞİTİM BİRİMİ DE ÇANAKÇI’YA

İLK EĞİTİME YENİ OKULLARINDA BAŞLAYACAKLAR

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (TOGEM -DER) "Anasınıfsız Okul Kalmasın" Projesi kapsamında Hayırsever Rıza SARRAF tarafından Giresun’un Çanakçı İlçesi’ne yaptırdığı Okul Öncesi Eğitim Birimi, düzenlenen törenle hizmete açılarak eğitime başladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile birlikte TOGEM-DER’in Giresun’da yaptırdığı Çanakçı Okul Öncesi Eğitim Biriminin açılış törenine katıldı. Açılışta ayrıca, Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök,TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ve Eşi Hasan Gülbaran, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, Eynesil Belediye Başkan ı Coşkun Somuncuoğlu, belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

“GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİDİR”

Okul Öncesi Eğitim Biriminin açılışında konuşan Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, burada yaptığı konuşmada, çocukların kişilik gelişiminin yüzde 70'lik bölümünün 0 – 6 yaş aralığında şekillendiğini söyledi.

Sıfır- altı yaş aralığında verilen eğitimin kalıcı olduğunu ve etkisinin ömür boyu devam ettiğini belirten Kara, "Okul öncesi eğitim dönemi insanın en duyarlı olduğu ve öğrenmeye en açık olduğu dönemdir ve ihmal edilmemesi gerekir. İhmal edilmesi durumunda tekrarı ve telafisi mümkün değildir. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim örnek verecek olursak gömleğin ilk düğmesidir. Bu erken yaşlarda çocuğunun eğitimine önem vermeyen anne ve babalar, çocuğunun büyümesiyle çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilirler. Bu güne kadar 700'den fazla anaokulunu bölgemizin değişik yerlerine kazandırarak, Türk milletinin geleceğine, büyük yatırımın manevi önderi, bu kutlu yolun fatihi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan hanımefendiye şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

SAADET GÜLBARAN; “ADIM ADIM HAYALLERİMİZ GERÇEKLEŞİYOR”

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM -DER) Başkanı Saadet Gülbaran ise, "Toplumsal Gelişim Merkezimizi kurarken, işte hep bu günleri hayal ediyorduk. Güzel ülkemizin dört bir yerinde açılmış okullar, mutlu yüzler, tıpkı şimdi gördüğüm gibi heyecanla parlayan gözler olsun istiyorduk. İstiyorduk ki böyle pırıl pırıl okullarda her çocuk ana kucağından, öğretmen kucağına sevgi ve şefkatle geçsin. Çocuklarımız bizlere birer emanettir. Onları en iyi koşullarda yetiştirmeye, eğitmeye çalışmak bizlerin görevi ve sorumluluğudur. İşte adım adım hayallerimiz gerçek oluyor. Kim bilir belki yıllar sonra bir doktor, bir mühendis, bir öğretmen bu günlerden bahsedecektir" diye konuştu. Konuşmasının devamında hayırsever Rıza SAARRAF ve ailesine yapmış oldukları hayırlardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ise erken yaş eğitiminin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Çocuklarımızın 0- 6 yaş eğitiminin olması bizim için hayati önem taşımaktadır. Çocuklarımız bu eğitimle birlikte üniversite yıllarına kadar uzanmaktadırlar. Bir sivil toplum kuruluşunun ilçemiz Çanakçı'ya anaokulu kazandırması hakikatten çok değerli bir katkıdır. Emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök, TOGEM-DER başkanı Saadet Gülbaran’a ,Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler’e Anaokulu’nun yapımında ki emeklerinden dolayı plaketlerini takdim etti.

Anaokulu’nun açılış kurdelesini kesen davetliler,Sınıfları Gezerek minik öğrencilere bayramlık kıyafet ve çeşitli hediyeler dağıttı.