TFF İlkokulu açılış töreni yapıldı

TOGEMDER öncülüğünde Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın katkılarıyla Beykoz Riva'da yaptırılan TFF İlkokulu ve Spor Toto Teşkilatı Ortaokulu'nun resmi açılışı yapıldı. 21.03.2019

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılıyla birlikte eğitime başlayan TFF İlkokulu ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Ortaokulu'nun ortak açılış törenine; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TFF Başkanı Hüsnü Güreli, TFF eski Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkanvekilleri Nihat Özdemir, Ali Dürüst, Cengiz Zülfikaroğlu, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Erhan Kamışlı, Mustafa Çağlar, Alaattin Aykaç, Fuat Guguloğlu, Ali Özdoğan, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Gençlik ve Spor eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, TOGEMDER Başkanı Saaadet Gülbaran, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Spor Toto Teşkilatı Başkan Yardımcısı Bünyamin Bozgeyik, yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta ilk söz alan TOGEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Gülbaran, emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ederek, çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti."Burada okuyacak öğrencilerin Atatürkçü ve ileriyi gören vizyonlu öğrenciler olarak yetişmesini temenni ediyorum"

Ardından söz alan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ise, TFF aslına baktığınız zaman Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Bu sivil toplum kuruluşu olarak ben ve arkadaşlarım TOGEMDER ile yola çıktık. Bugün 5. Okulun açılışını yapıyoruz. Ben burada okuyacak öğrencilerin Atatürkçü ve ileriyi gören vizyonlu öğrenciler olarak yetişmesini temenni ediyorum. Tabi Hüsnü bey başta olmak üzere tüm federasyon yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" dedi.

"Demirören'e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum"

Daha sonra konuşan TFF Başkanı Hüsnü Güreli de okulların yapımında emeğe geçenlere teşekkür ederek, En büyük teşekkürü dostum ve dava arkadaşımız, birlikte yola çıktığımız Yıldırım Demirören Başkanımıza teşekkür ediyorum. Zira, TOGEMDER'in bu talebi bize geldiği anda, büyük şevk ve süratle hayır işlerine çok önem veren Yıldırım Demirören başkanımıza emekleri için, Türk futboluna verdiği emekler için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bu şehrin valisi olarak emeği geçenlere teşekkür ediyor. Şehrimize bu hayır, hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

"Yatırımlarımız devam edecek"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise, Gerçekten ülkemiz Avrupa'nın en yoğun genç nüfusa sahip bir ülke. Bu bağlamda bizde bakanlık olarak diğer kurumlarla işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu anlamda da yatırımlarımız devam edecek" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, eğitim ve bilginin en büyük güç olduğuna dikkat çekerek, bütçede en büyük payın eğitime ayrıldığını kaydetti. 16 yıl içinde eğitimin kalitesi için alt yapının hazırlandığını ve derslik sayısının 2 katına çıkarıldığını ifade etti.

"Tekli eğitim için 454 okul daha yapmamız lazım"

Binali Yıldırım, Bakanlığımız ve valiliğimizce yapılan yatırımlarla çok mesafe aldık. Ancak henüz tekli öğretime geçecek seviyeye gelemedik. 454 tane daha okul yapmamız lazım. Nisan ayından itibaren sizlerin destekleri ile bu işleri el birliği ile yapacağız ve İstanbul'da da tekli eğitime geçeceğiz" dedi.

"İstanbul'u dünyanın 10. büyük şehri haline geirmeyi hedefliyoruz"

İstanbul 3.0 döneminin geride bırakıldığını ve 4.0 dönemi için yola çıktıklarını belirten Yıldırım, Akıllı İstanbul yönetimiyle İstanbul'u dünyanın 10'uncu büyük şehri haline getirmeyi hedefliyoruz. Eğitimi, kültür sanat faaliyetleriyle, ulaşım sorunlarının çözülmesiyle, turist sayısını 22 buçuk milyona çıkarmış, ihracattaki payını 125 milyar dolara çıkarmış ve Türkiye'de son 5 yılda en 500 bin katkı sağlamış bir İstanbul hayal edin. Bu İstanbul, sadece 2023'e giderken dünyada bir marka şehir olmayacak, aynı zamanda Türkiye'mizin 100'üncü yıl hedeflerini de gerçekleştirmede itici bir güç olacak. O yüzden İstanbul'a ve İstanbullulara çok büyük görev düşüyor." İfadelerini kullandı.